sâmbătă, 11 iulie 2015

Omul


  
   

     



     
 


     A fi vegetarian sau vegan nu presupune doar a renunţa la carne sau alimente de origine animală... este nevoie şi de o ordine interioară, de iubire adevărată atât faţă de aceste fiinţe cât mai ales faţă de oameni, de o documentaţie potrivită despre alimentaţie şi mai ales de credinţa că nonviolenta verbală şi fizică face parte din sentimentele noastre. Bineînţeles că ideal ar fi ca toţi oamenii să devină vegani, chiar raw-vegani, însă evoluţia se face treptat. Momentan nu este posibil aşa ceva deoarece majoritatea oamenilor de mii de ani nu au adoptat acest stil de viaţă şi este foarte grea schimbarea sau mai bine zis adaptarea. Unii oameni chiar nu pot să consume doar alimente vegetale pentru că li se fac rău, oricum schimbarea interioară este cea mai importantă şi asta ajută cel mai mult la alegerea unei diete sănătoase bazată doar pe vegetale, altfel totul este în zadar. O viaţă morală şi trăită în adevăr cu siguranţă ne va conduce să devenim raw-vegani şi nu doar cu numele.
     A mânca doar crud pare nebunie, dar nu este aşa... pare ciudat doar pentru simplul fapt că trăim într-o societate în care comoditatea ne conduce... pare absurd să mergi prin pădure şi să găseşti plante medicinale, să le mănânci şi să te bucuri de natură. Omul modern cu siguranţă că ar zice că eşti bolnav psihic, dar lasă-l să zică... el se îmbolnăveşte criticându-mă pe mine, eu trăiesc sănătos pentru că sunt mai aproape de natură, fiecare alege.
     Singurele soluţii sunt ca fiecare să-şi cultive propria hrană sau să-şi cumpere de la producători care să îţi ofere certitudinea că vegetalele nu sunt tratate, seminţele din care a ieşit producţia sunt sănătoase, de preferabil româneşti... şi ideal ar fi să trăim în comunităţi în care să ne facem noi propria agricultură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu